Mandy Mariska Eggerding [1968] is theatermaker en studeert Poëzie aan de Schrijversvakschool in Amsterdam.
Eerder al studeerde zij aan de School voor Fotografie in Den Haag en de Kunstacademie St. Joost in Breda om uiteindelijk haar plek te vinden op de Mimeopleiding [fysiek beeldend-theater] van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Theatergroep Vendetta
Zij richtte, samen met de beeldend kunstenaars Peter Day en Rogier Alleblas, Theatergroep Vendetta op, waarmee zij performances, poëtische films, installaties en multidisciplinaire theatervoorstellingen maakte. Daarnaast regisseerde en schreef zij een dertigtal voorstellingen voor en met jongeren.

In 2019 won zij de Meander – Rob de Vos Dichtprijs – met het gedicht ‘In alles’ en werd een gedicht van haar gekozen voor de shortlist van de Debutantenschrijfwedstrijd.

Door ‘Dichters in de Prinsentuin’ werd zij uitgenodigd om op te treden in de loofgangen van de Prinsentuin. Helaas kon het festival in zijn oorspronkelijke vorm niet doorgaan en is er gezocht naar een alternatieve vorm. Zo is haar werk te horen in de Vers-app, is er een gedichten-fiets-route en verscheen in juli 2020, werk van haar in de Dichters in de Prinsentuin-Bijlage, van de Groene Amsterdammer.

Meander
Als aanstormend talent werd zij gevraagd voor een interview in Meander. Alja Spaan interviewde haar. Het interview is te lezen op de site van literair platform Meander.

Liegend Konijn
In April 2021 zal de cyclus – Oefeningen in zijn – negen gedichten, gepubliceerd worden in het voorjaarsnummer van literair tijdschrift Het liegend konijn.

Afstuderen aan de Schrijversvakschool
Op dit moment schrijft zij, onder begeleiding van dichteres Sasja Janssen, aan haar eindwerk voor de schrijversvakschool.